North British 2000 MoS 15066
20 Marca 2018
kategoria:
region:
destylarnia:
wiek:
moc:
typ beczki:
seria:
butelkowanie:
data butelkowania:
typ:
zapach: typowo grainowe kleje i acetony. Do tego sporo sherry z bardzo aktywnej beczki. Rodzynki, śliwki, trochę miodu i czekolady. Zboże, mokre drewno i trochę nut ziołowych. Wszystko kompletnie niepołączone. Nieprzyjemne i drażniące
smak: chemiczna nuta nadal wyczuwalna i nieprzyjemna. Zboże i drewno przykrywa gęsta, słodka sherry z rodzynkami i czekoladą. Palony karmel, przypalany cukier. Obrzydliwa gorycz chemikaliów jednak przebija i wszystko niszczy.
finish: karmelowy, chemiczny, zbożowy. Krótki i niezbyt przyjemny. Wychodzi gorycz i alkohol
nie nie nie. Nawet tak intensywna beczka sherry nie była w stanie przykryć chemicznych, nieprzyjemnych aromatów. Połączenie jednego i drugiego to ledwo pijalny twór, który nie daje absolutnie żadnej przyjemności.
moja ocena:
78/100